Over Jannie

Mijn naam is Jannie van den Brink, vrouw van Joost, moeder van twee prachtige kinderen en samen met hem predikant van een gereformeerde kerk.  Daarnaast mag ik mezelf sinds kort ‘auteur’ noemen. Want schrijver, dat ben ik al vanaf het moment dat me een pen in handen werd gegeven en ik de letters leerde. Dagboeken, gedichten, verhalen.  Dankzij een leraar Nederlands op de middelbare school en mijn ouders die altijd zeer positief reageerden durfde ik steeds meer daarvan te laten zien aan anderen.

En lezer, als dat een beroep zou zijn, dan had ik dat vast willen worden. Want ik kan mezelf eigenlijk niet herinneren zonder een boek binnen handbereik. Boeken hebben me vaak spiegels voorgehouden, geïnspireerd, geïrriteerd en meegenomen naar andere werelden.  Ik ben er een rijker mens door geworden.

Als predikant mag ik beide veel doen, lezen en schrijven en dat alles in en rondom Gods Woord, wat een zegen. En nu heb ik dit boek geschreven. Een boek dat me dicht op de huid zit en waarvan ik hoop dat het de herkenning geeft waar je als lezer vaak naar op zoek bent. Of je juist meeneemt naar een leven zoals je dat zelf niet kent maar waarvan je vast vermoedt dat het moet bestaan. Een boek dat boosheid oproept. Of verdriet.  Of juist verwondering en hoop.  Of alles tegelijk. Want dat is het enige dat telt. Dat het raakt, dat het jou raakt, dat het aan je leven raakt. Dan heeft dit boek zijn werk gedaan. En mocht je daar iets van willen delen, neem dan gerust contact op via het mailadres dat je vindt op deze website.

 

Foto: José van Hell