Nieuws

Boekpresentatie

Op 30 oktober 2021 werd in het gebouw van de Gereformeerde Kerk van Genderen het boek Het meisje, de draak en de dominee feestelijk ten doop gehouden. U kunt dat meebeleven via deze link: PRESENTATIE 30 NOV. De presentatie begint op 13:45. Jannie leest het begin van haar boek voor op 20:15. Jannie’s man Joost speelt & zingt vanaf 22:35. Elly Zuiderveld vertelt over het boek in een filmpje vanaf 31:31. Tenslotte een kort interview met Jannie vanaf 34:40.

Hieronder een foto-impressie van de presentatie.

 

Recensie in het Friesch Dagblad en Nederlands Dagblad

In het Friesch Dagblad van 4 december 2021 schreef Hans Ester een mooie en gevoelige recensie over het boek. We citeren enkele passages:

“Romans die in staat zijn om het gevoelsleven van een kind zuiver weer te geven, zijn dun gezaaid. Het meisje, de draak en de dominee van Jannie van den Brink is zo’n roman…

Het meest ontroerende van deze roman is Anna’s onmacht om de woorden te vinden die haar gebutste ziel bevrijden. De inktzwarte zelftwijfel van een kind heeft Jannie van den Brink meesterlijk van binnenuit verteld, en in haar verbeelding realiteit laten worden.”

In het Nederlands Dagblad van 10 december 2021 besprak Hans Werkman het boek en noemde als pluspunt de ‘aangrijpende boodschap’. Waarschuwing: de recensie bevat de nodige spoilers.